(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-55403013-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Vaccinatie konijn - De Groene Grens Dierenartsen

Overberg: 0343 - 482297

Lunteren: 0318 - 572773

Vaccinatie konijn

Een belangrijk onderdeel van ons werk is het uitvoeren van de jaarlijkse controle.

We stellen verschillende vragen met betrekking tot het gedrag en gezondheid en voeren een algemeen klinisch onderzoek uit. Hierbij komen alle orgaansystemen aan bod. De resultaten hiervan en gelet op het ras en de leeftijd kunnen aanleiding zijn om op bepaalde onderwerpen dieper in te gaan. Problemen die langzaam tot uiting komen vallen een eigenaar vaak helemaal niet op, terwijl uw dier wel pijn en/of ongemak ervaart. Vroegtijdige diagnose kan veel problemen voorkomen.

Vaccinaties:

Jonge dieren krijgen via de moedermelk afweerstoffen binnen. Hierdoor zijn ze de eerste weken beschermt tegen ziekteverwekkers. Konijnen kunnen vanaf 5 weken leeftijd ingeënt worden. Hierna moet de vaccinatie jaarlijks herhaald worden.

Goede redenen om uw konijn te vaccineren:

Voor konijnen zijn myxomatose, VHS (Viraal Heamorrhagisch Syndroom, een dodelijke virusziekte) twee ernstige, maar te voorkomen, besmettelijke ziekten. Zowel binnen als buiten konijnen lopen risico besmet te worden. Myxomatose en VHS worden onder andere overgebracht door insecten zoals muggen en vlooien, maar ook door direct contact tussen konijnen (wilde konijnen).

Neem contact op

Jaarlijkse vaccinatie?

Een vaccin heeft een beperkte werkingsduur. Om het afweersysteem op peil te houden is het belangrijk de vaccinatie geregeld te herhalen.

Op vakantie met uw konijn naar het buitenland?

Om uw konijn mee naar het buitenland te nemen moet deze ingeënt zijn tegen hondsdolheid en gechipt zijn. De inenting moet minimaal 21 dagen voor vertrek gebeurt zijn. Dit is omdat het lichaam de tijd moet hebben om afweerstoffen aan te maken. Als deze tijd korter is raden wij aan om het dier thuis te laten. De inenting moet genoteerd staan in een officieel Europees dierenpaspoort. Sommige landen hebben daarnaast nog aanvullende regels. Informeer hier tijdig naar!

Dieren die nog niet tegen rabiës gevaccineerd zijn omdat ze te jong zijn mogen niet naar het buitenland.

Neem contact op