Overberg: 0343 - 482297

Lunteren: 0318 - 572773

Jaarlijkse vaccinatie en controle kat

Een belangrijk onderdeel van ons werk is het uitvoeren van de jaarlijkse controle. We stellen verschillende vragen met betrekking tot het gedrag en gezondheid en voeren een algemeen klinisch onderzoek uit. Hierbij komen alle orgaansystemen aan bod. De resultaten hiervan en gelet op het ras en de leeftijd kunnen aanleiding zijn om op bepaalde onderwerpen dieper in te gaan. Problemen die langzaam tot uiting komen vallen een eigenaar vaak helemaal niet op, terwijl uw dier wel pijn en/of ongemak ervaart. Vroegtijdige diagnose kan dit voorkomen.

Vaccinaties:

Jonge dieren krijgen via de moedermelk afweerstoffen binnen. Hierdoor zijn ze de eerste weken beschermt tegen ziekteverwekkers. Kittens worden meestal voor de eerste keer op 9 weken leeftijd ingeënt. Om genoeg afweerstoffen in het bloed te krijgen moet deze vaccinatie herhaald worden op 12 weken leeftijd. Hierna moet de vaccinatie jaarlijks herhaald worden.

Goede redenen om uw kat te vaccineren:

Vaccinatie beschermt uw kat tegen diverse besmettelijke ernstige ziekten als kattenziekte en niesziekte. Dat we deze ziekten niet zo heel vaak meer in Nederland zien is een direct gevolg van het vaccineren tegen deze ziekten.

Neem contact op

Jaarlijkse vaccinatie?

Een vaccin heeft een beperkte werkingsduur. Om het afweersysteem op peil te houden is het belangrijk de vaccinatie geregeld te herhalen.

Op reis met uw huisdier?

Om uw dier mee naar het buitenland te nemen moet deze ingeënt zijn tegen hondsdolheid en gechipt zijn. De inenting moet minimaal 21 dagen voordat het dier naar het buitenland gedaan zijn. Dit is omdat het lichaam de tijd moet hebben om afweerstoffen aan te maken. Als deze tijd korter is raden wij aan om het dier thuis te laten. Dit moet beschreven staan in een officieel Europees dierenpaspoort. Sommige landen hebben daarnaast nog aanvullende regels. Informeer hier tijdig naar!

Kittens jonger dan 15 weken mogen niet naar het buitenland.

Neem contact op